Grunge SoundGrunge Sound

Grunge Music Zone

Pearl Jam | Nirvana | Alice in Chains | Foo Fighters | Green River | Hole | Mudhoney | Soundgarden | Temple of the Dog

Grunge Sound

Serwis Olympia
Dyskografia - Melvins
Dodane dnia 01-01-2002 przez hook
Ostatnia aktualizacja dnia 10 lipca 2006 przez hook
Wstecz
MelvinsAlbum "10 Songs"
1986 - CZ Records
MelvinsAlbum "Gluey Porch Treatments"
1986 - Alchemy
MelvinsAlbum "Ozma"
1989 - Boner Records
MelvinsAlbum "Bullhead"
1991 - Boner Records
MelvinsAlbum "Eggnog"
1991 - Boner Records
Wydany: 04-09-91
MelvinsKoncertówka "Your Choice Live Series vol.12"
1991 - Your Choice Live Series
MelvinsAlbum "Lysol"
1992 - Boner Records
MelvinsAlbum Solowy "King Buzzo"
1992 - Boner Records
Wydany: 24-08-92
MelvinsAlbum Solowy "Joe Preston"
1992 - Boner Records
Wydany: 24-08-92
MelvinsAlbum Solowy "Dale Crover"
1992 - Boner Records
Wydany: 24-08-92
MelvinsAlbum "Houdini"
1993 - Atlantic Records
Wydany: 13-09-93
MelvinsAlbum "Prick"
1994 - Amphetamine Reptile Records
Wydany: 01-08-94
MelvinsAlbum "Stoner Witch"
1994 - Atlantic Records
Wydany: 14-10-94
MelvinsAlbum "Stag"
1996 - Atlantic Records
Wydany: 12-07-96
MelvinsAlbum "Honky"
1997 - Amphetamine Reptile Records
Wydany: 06-05-97
MelvinsWydanie specjalne "Singles 1-12"
1997 - Amphetamine Reptile Records
Wydany: 26-07-97
MelvinsKoncertówka "Alive At The Fucker Club"
1998 - Amphetamine Reptile Records
MelvinsAlbum "The Maggot"
1999 - Ipecac Recordings
Wydany: 17-05-99
MelvinsAlbum "The Bootlicker"
1999 - Ipecac Recordings
Wydany: 23-08-99
MelvinsAlbum "The Crybaby"
2000 - Ipecac Recordings
Wydany: 07-02-00
MelvinsWydanie specjalne "The Trilogy Vinyl"
2000 - Ipecac Recordings
Wydany: 27-11-00
MelvinsAlbum "Gluey Porch Treatments"
2000 - Ipecac Recordings
Wydany: 27-11-00
MelvinsAlbum "Electroretard"
2001 - Mansruin Records
MelvinsKoncertówka "Colossus Of Destiny"
2001 - Ipecac
Wydany: 16-04-01
MelvinsKoncertówka "Fantômas Melvins Big Band - Millennium Monsterworks 2000"
2002 - Ipecac Records
Wydany: 2 kwietnia 2002
MelvinsAlbum "Hostile Ambient Takeover"
2002 - Ipecac
Wydany: 15-04-02
MelvinsSingiel "Black Stooges 7" (b/w Foaming)"
2003 - Ipecac
Wydany: 27-01-03
MelvinsSingiel "Dr. Geek 7" (b/w Return of the Spiders)"
2003 - Ipecac
Wydany: 27-01-03
MelvinsSingiel "Judas Chang 7" (b/w Jerkin' Krokus)"
2003 - Ipecac
Wydany: 10-02-03
MelvinsSingiel "Fool 7" (b/w Promise Me)"
2003 - Ipecac
Wydany: 10-02-03
MelvinsSingiel "Brain Center 7" (b/w Today Your Love...)"
2003 - Ipecac
Wydany: 24-02-03
MelvinsSingiel "Foaming 7" (b/w Arny)"
2003 - Ipecac
Wydany: 24-02-03
MelvinsSingiel "Antivermin 7" (Part 1 & 2)"
2003 - Ipecac
Wydany: 10-03-03
MelvinsAlbum "26 Songs"
2003 - Ipecac
Wydany: 11-03-03
MelvinsAlbum "Pigs Of The Roman Empire"
2004 Ipecac Recordings
Wydany: 24 sierpnia 2004
MelvinsAlbum "Never Breathe What You Can't See"
2004 Alternative Tentacles
Wydany: 19 października 2004
MelvinsAlbum "Sieg Howdy!"
2005 Alternative Tentacles
Wydany: 9 września 2005
MelvinsKoncertówka "Houdini Live 2005 - A Live History Of Gluttony And Lust"
2006 - Ipecac Recording
Albumy:

1986 10 Songs
1986 Gluey Porch Treatments
1989 Ozma
1991 Bullhead
1991 Eggnog
1992 Lysol
1993 Houdini
1994 Prick
1994 Stoner Witch
1996 Stag
1997 Honky
1999 The Maggot
1999 The Bootlicker
2000 The Crybaby
2000 Gluey Porch Treatments
2001 Electroretard
2002 Hostile Ambient Takeover (h.a.t.)
2003 26 songs
2004 Pigs Of The Roman Empire
2004 Never Breathe What You Can't See
2005 Sieg Howdy




Grunge Sound

Serwis Olympia
© All Rights Reserved. 2001 - 2013 Serwis Olympia http://www.grunge-sound.com | partners